miercuri, 11 noiembrie 2009

Familia

Ştiţi ce carte mi-a plăcut mie şi care e importantă pentru viaţa de familie în special? Este o carte scrisă de ultimul locţiitor de mitropolit la Blaj, până în 1948, Episcopul Ioan Suciu. A scris o carte Mama. Dacă citeşti o dată cartea aceea nu mai trebuie să citeşti nimic în legătură cu viaţa de familie. Este foarte frumos scrisă şi eu aş învăţa-o pe de rost, atât îmi place de mult!

În viaţa de familie se spune că cei doi formează un trup, şi cineva observa, pe bună dreptate, că aşa cum în trup există două urechi şi un singur auz, doi ochi şi un singur văz, două nări şi un singur miros, două mâini şi o singură lucrare, două picioare şi un singur mers, aşa trebuie să fie şi în viaţa de familie: în doi o unitate, o unitate în diversitate.

Eu le spun de multe ori credincioşilor care vin la mine aşa: „Două lucruri sunt importante în viaţă: sănătatea şi înţelegerea. Sănătatea ne­-o dă Dumnezeu şi înţelegerea ne­-o facem singuri”. Adică, ne ajută şi Dumnezeu să ne facem înţelegerea, dar trebuie să ne silim să ne facem partea noastră în înţelegerea noastră.

Niciun comentariu: